Werken in de rol van opdrachtnemer

In de bouw ligt de gemiddelde marge de laatste jaren tussen de 2 en 4%. Dat vraagt om een hoog kostenbewustzijn. Ook wel eens dat gemaakte kosten niet gedeclareerd kunnen worden bij de opdrachtgever vanwege gebrek aan bewijs? Waarom is er geen Whatsapp voor de bouw?

Bij RAW-bestekstekeningen staat precies vastgelegd wat de gewenste oplossing is. In dat geval houdt de opdrachtgever in de gaten of dit correct uitgevoerd en gefactureerd word. Dan is registreren voor bewijsvoering uiterst belangrijk. Maar hoe hou je inzicht en overzicht over de nulmetingen, restpunten en schades?

 

Efficient communiceren

En wil jij ook goed en professioneel overkomen richting opdrachtgever en bij het management? Werk jij of de opdrachtgever ook met VISI om de uitwisseling van bouwprocesinformatie vorm te geven?

Geen discussies over uitgevoerde werkzaamheden

Gebeurt het wel eens dat je werk hebt uitgevoerd, maar dat je dat niet kunt declareren bij de opdrachtgever?

Komt het wel eens voor dat je als aannemer discussies hebt met de directievoerder of projectleider van de klant over werkzaamheden of het geleverde materiaal en gebruikt materieel? Omdat het bewijs niet op papier staat?

Oplossing

Leg ter plekke op het werk eenvoudig met foto’s de situatie vast voordat die verandert. Je kunt de inzet van materialen, materieel en personeel toevoegen en dat alles in professioneel uitziende rapporten naar de opdrachtgever sturen. En … je verzamelt daarmee ook bewijs voor later.

1

bouw app, faalkosten, visi, compliance, oplevering, opleverpunten,

Geen misverstanden over afspraken

Afspraken met de opdrachtgever over meer/minderwerk, afwijkingen e.d. worden niet altijd goed vastgelegd. Hierdoor kunnen vervelende misverstanden ontstaan.

De Projectleider of Directievoerder zien soms niet de afspraken die zijn gemaakt tussen de uitvoerder en de toezichthouder. Of de wijzigingen zijn niet goed met alle betrokkenen afgestemd.

Oplossing

Communiceren is makkelijk met de app. Want je kunt informatie zowel intern als extern delen met wie je wilt. Dat kan door middel van een Pdf, Excel, een bewerkbaar-rapport of zelfs via VISI. Doordat in de app alle gegevens real time in de cloud word opgeslagen, is het hele team op kantoor en op het werk op de hoogte.

1

bouw apps, cobouw, bouw app, werkvoorbereider, toezichthouder, projectleider, project leider, uitvoerder, tool, melding, software, werkvoorbereider bouw, servicemonteurs, uitvoerder, app bouw

Geen tijd kwijt aan rapporteren

Een foto zegt meer dan 1000 worden; maar foto’s opnemen in een rapport is gedoe. Foto’s zwerven vaak overal in de organisatie: in mails, onedrive of Whatsapp. Dan moet je de foto’s vinden, beoordelen en in een rapport opnemen. Dat is tijdrovend als je een mooi uitziend rapport wilt met teksten foto’s en data.

Met de Werktools app behoort dit tot het verleden. In een paar seconden zijn jouw foto’s, teksten, tabellen en andere data opgemaakt in een dag-/week- of oplever-rapport

Oplossing

Rapporten maken is eenvoudig, want je hoeft alleen de teksten, foto’s en data te selecteren; de app doet de rest. Je krijgt dan professioneel uitziende rapporten met je eigen logo en huisstijl. Deze rapporten kun je als Pdf, Word of Excel uitdraaien of zelfs als ‘digitale rapporten’ versturen. En klanten kunnen de digitale rapporten ook direct beantwoorden met commentaar of een goedkeuring; daar hebben ze geen Werktools account voor nodig.

1

bouw app, werkvoorbereider, toezichthouder, projectleider, project leider, uitvoerder, tool, melding, software, werkvoorbereider bouw, servicemonteurs, veiligheidscoordinator, uitvoerder uav, directievoerder, whatsapp, foto maken, dagboek, rapporteren, verslag maken, rapport maken, weekrapport, project administratie, bouwmanagement software

Lang zoeken is voorbij

Stel je voor: jouw opdrachtgever stelt jou een vraag over een project van vorig jaar.

Als je wat in Excel wilt opzoeken, dan ben je wel even bezig.

In de app kun je zoeken op medewerker, tijdstip, lokatie, project en nog veel meer.

Nog nooit was tijd besparen zo makkelijk.

1

bouw app, werkvoorbereider, toezichthouder, projectleider, project leider, uitvoerder, tool, melding, software, werkvoorbereider bouw, servicemonteurs, veiligheidscoordinator, uitvoerder uav, directievoerder, whatsapp, foto maken, dagboek, rapporteren, verslag maken, rapport maken, weekrapport, project administratie, bouwmanagement software

In de praktijk

Lees hoe onze gebruikers bij aannemers werken met de app.

BEKIJK ALLE CASES

Gratis demo

Binnen 4 weken operationeel

DEMO AANVRAGEN

Demo aanvragen

Pilot doen

Klaar!

directievoerder