UAW RAW vervangen

in 2016 vroegen enkele toezichthouders van een groter project aan Werktools om een heel eenvoudige Toezicht-app voor hen te maken. De app moest hun UAV/RAW Dagboek vervangen, mogelijkheden bieden om week- en opleverrapporten te maken en functies om te communiceren met collega’s en Directie; het rapporteren kostte hen te veel tijd en moest dan maar in de weekenden worden gedaan. Werktools heeft toen voor hen een eerste versie van het ‘Logboek voor toezicht’ ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Die eerste versie werkte wel, maar moest aan alle kanten worden aangepast om nog eenvoudiger en beter bruikbaar te worden. De meeste toezichthouders waren 55+, hadden geen tablet en wilden niet typen op hun smartphone.

Bouwmanagement software voor gemeenten

Na allerlei aanpassingen, waren de toezichthouders van het project zo enthousiast, dat ze de Logboek-app aan allerlei collega’s lieten zien. Al snel wilden anderen de app ook gebruiken; enkelen kregen hun teamleiders zo ver om Werktools uit te nodigen voor een samenwerkingsproject van de Gemeenten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De gemeente Utrecht kwam daarna erbij en zo kreeg het Logboek binnen 1 jaar honderden gebruikers van de 4 grote Gemeenten.

Gebruiksvriendelijk en betaalbaar bouwmanagement software

Werktools heeft als doel om zo veel mogelijk mensen op de werkvloer te ondersteunen. Dat is alleen mogelijk als gebruikers de applicaties willen gebruiken. En als de applicaties betaalbaar blijven en ook makkelijk kunnen worden ingevoerd. Het Logboek en de implementatie is daarom steeds verder geoptimaliseerd en gestandaardiseerd; het is een standaard oplossing maar wel eentje met mogelijkheden om te worden aangepast naar de behoefte van de gemeente. De verschillende standaard-opties maken het mogelijk om het Logboek te laten aansluiten op de specifieke situatie van de gebruikers.

Dit heeft zijn effect gehad; in korte tijd is het Logboek via mond op mond reclame gegroeid naar een oplossing voor grote en kleine gemeenten van het hele land; de toezichthouders zijn enthousiast en bevelen het Logboek steeds aan. Zo is het Logboek in 4 jaar van 0 naar 25 gemeenten gegroeid.

Bouwmanagement software, app voor beheer, logboek app, app logboek, infra app, gww app, app gww

Naar de toekomst

Werktools is enige tijd geleden op dezelfde manier begonnen aan app’s voor Beheerders, Uitvoerders en Service Monteurs. Vele beheer-afdelingen van Gemeenten en Aannemers gebruiken al Werktools voor Beheer, Uitvoering of Service. En steeds meer Provincies, Waterschappen en Corporaties hebben kennis gemaakt met de app’s van Werktools.

Wilt u meer weten of heeft u behoefte aan een app voor mensen op de werkvloer; neem contact op met Paul de Vries of stuur ons een bericht.