Groenfra is gespecialiseerd in het groene deel van infrastructurele werken. Zij geven advies en verzorgen het ontwerp, de realisatie en beheer van bomen, struiken, parken of ander groen. Slagvaardigheid, flexibiliteit en korte lijnen zijn kenmerkend voor Groenfra en Werktools speelt daar een rol bij.

Jeroen Markx is uitvoerder en werkvoorbereider bij Groenfra en is verantwoordelijk voor meerdere grote projecten in de boomtechniek. Jeroen en zijn team gebruiken sinds kort de ‘Werktools-app voor uitvoering’ voor verschillende boom-projecten.

 

Aanleiding en gebruik van de app

Groenfra heeft de Werktools app ingevoerd omdat zij deze ‘heel hard nodig hadden’, aldus Jeroen. ‘Vroeger deden wij alles met pen en papier en met Excel-bestanden en iedereen deed het op zijn eigen manier’.

Jeroen vertelt dat Groenfra een lijst van bomen kreeg van de gemeente, dat de werkvoorbereider vervolgens alle bomen langsging om notities en foto’s te maken en dat hij daarna alles in Excel overtypte. En de uitvoerenden gingen zelf ook langs alle bomen om een beter beeld te krijgen van wat ze moesten doen.

Met de Werktools-app kan Jeroen ter plekke alle gegevens van een boom, met foto’s en al, goed vastleggen. Hij hoeft niets meer over te typen en de uitvoerenden krijgen gelijk een goed beeld van de situatie en wat ze moeten doen.

‘Het brengt een stukje rust in mijn leven. Het is belangrijk om een goed beeld te houden van een bepaald project en dit kan snel en makkelijk met de app. Wij kunnen notities maken met foto’s en data over de uitgangssituatie, de realisatie en bijzonderheden van het project’, aldus Jeroen.

 

Voordelen van de groen app

Jeroen benadrukt de voordelen van de app. ‘De simpelheid van de applicatie sprak mij het meest aan en het scheelt mij ook enorm veel tijd. Binnen mijn project voor het kappen en herplanten van bomen is er sprake van een stuk of 1.400 bomen waar ik langs moet om alles vast te leggen.

Nu registreer ik direct wat er moet worden gedaan en hebben de uitvoerenden ook toegang tot de informatie. Zij kunnen in de app ook vastleggen wat ze hebben gedaan en dat kan weer makkelijk worden gerapporteerd aan de klant. Dat scheelt weer veel communicatielijnen en tijd.’

 

Nog beter?

Jeroen weet niet zo snel iets te noemen ter verbetering van de app; de suggestie van Werktools om de export naar Excel te verbeteren is wel een goed idee.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.