Toezichthouders kennen veel administratieve taken, belangrijke taken die (onnodig) veel kostbare tijd van de toezichthouder vragen. Ingenieursbureaus van de gemeentes Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zochten een manier om te voorkomen dat toezichthouders buiten werktijd nog bezig zijn met administratieve taken, zoals ’s avonds of in het weekend.

Bouwmanagement software voor ingenieursbureaus

Na een positieve ervaring met de Werktools veiligheid app, hebben wij speciaal voor de ingenieursbureaus het Logboek voor toezicht ontwikkeld. Deze app is volledig ingericht op de werkzaamheden van de toezichthouder en maakt het mogelijk om snel en eenvoudig op locatie bouwgerichte aantekeningen, dagboeken en rapporten te maken én met de directie en aannemer te communiceren.

Met de app kunnen de toezichthouders op locatie foto’s maken en allerlei gegevens vastleggen zonder te hoeven typen. Daarna gebruiken ze de gegevens als bewijs, geheugensteun, middel om schade en incidenten te melden of om mooie overdracht- of week- of andere rapporten te maken.

De app is in fases ontwikkeld, eerst de basisfuncties (conform UAV/RAW) en daarna extra’s voor diverse soorten projecten en disciplines. Met het oog op de vele 50+ medewerkers is het gebruik van de app zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De app wordt inmiddels al drie jaar bij deze en vele andere ingenieursbureaus van kleinere gemeentes gebruikt en is voor de toezichthouders een onmisbare tool geworden.

Neem voor meer informatie contact met ons op.