“De WERKTOOLS app: jouw oplossing voor een papierloos kantoor en meer efficiëntie.” Aan het woord is Patrick van Wijngaarden, een toegewijde medewerker van het team Openbare Werken bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Zijn verantwoordelijkheden omvatten voornamelijk het toezichthouden en voorbereiden van diverse asfaltprojecten. Dit variëert van kleine projecten zonder bestek of met een raamcontract tot grootschalige projecten gericht op het verbeteren en levensverlengend onderhoud van het wegen arsenaal.

Patrick maakt voornamelijk gebruik van de app voor het opstellen van uitgebreide eindverslagen voor dergelijke projecten. Deze verslagen fungeren als technische opleverrapporten en dienen als overtuigend bewijsmateriaal bij grotere projecten. Ze worden ook naar de aannemer gestuurd, soms met de mogelijkheid om te reageren. Al deze verslagen worden digitaal opgeslagen in het dossier, dat ook toegankelijk is voor de accountant.

Als toezichthouder maakt hij vaak gebruik van dagrapporten of weekrapporten. Hij waardeert vooral de handige functionaliteit van de spraakopnameoptie in de app. Patrick heeft zelfs een handige tip voor het opnemen van geluid bij harde wind: hij doet dit simpelweg in zijn auto voordat hij de werkplek verlaat. Indien nodig werkt hij de tekst nog bij op kantoor op de pc.

Daarnaast kijkt hij uit naar de nieuwe versie van de app, die naar verwachting de mogelijkheid zal bieden om lijnen, vierkanten e.d. direct op de gemaakte foto’s toe te voegen. Momenteel maakt hij hiervoor gebruik van Google My Maps. Bovendien maakt Patrick als beheerder incidenteel gebruik van de ondersteuning die Werktools biedt. Kortom, hij is zeer tevreden over de app voor toezicht en beheer, en beoordeelt deze met een dikke voldoende.