Ben je opdrachtgever of opdrachtnemer op het terrein van de civiele techniek?

Samenwerken vraagt om communicatie

In de civiele techniek wordt veel samengewerk in teams voor het beheer en onderhoud van waterkeringen, bruggen, spoor, wegen, gebouwen en waterwegen. Een deel van de werkzaamheden voert de overheid zelf uit en een deel verzorgen aannemers. Schouwen, nul-metingen, toezicht voeren op de uitvoering en opleveringen zijn gangbare processen. Het verzamelen van informatie en de inspectiegegevens worden opgeslagen in de beheerregisters en systemen. Maar die zijn vaak te ingewikkeld.

 

Uitbesteden & kwaliteitscontrole

Kwaliteitsbewaking in de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden is nodig bij het uitbesteden van civiel werk. Het onderhouden van toezicht op de uitvoering van de onderhoudsbestekken komt ook veel voor. Werken kunnen ook gaan over wegreconstructies en de bouw van bruggen. Whatsapp communicatie is niet handig en voldoet niet.

Makkelijk vastleggen

Een soort Whatsapp voor de bouw, noemt een civiel ingenieur de app. Net zo makkelijk, maar beter. Want je hebt meteen de goede fotos en relevante kenmerken georganiseerd per project.

Om data te verzamelen die voor de kwaliteitscontrole van de civiele projecten van belang zijn, kun je met de Werktools software zelf lijsten van kenmerken samenstellen. Of het nu gaat om het of opbrekingen beton straatwerk of open asfalt beton of over afzettingen. Ook als je een opnamestaat gebruikt vanuit de UAV.

1

civiel, civiele werken, werkvoorbereider, openbare ruimte, UAV, RAW, toezichthouder, projectleider, project leider, uitvoerder werkvoorbereider, bouw, servicemonteurs, veiligheidscoordinator uitvoerder bouw directievoerder, whatsapp, foto maken, foto app, dagboek, rapporteren, verslag maken, rapport maken, weekrapport, project administratie

Rapporteren & Communiceren

In een mum van tijd maak jij rapporteren die je kunt delen.
Er zijn verschillende formaten zoals pfd, Excel en een deelbare link.
Je bepaalt zelf met wie je de informatie intern en extern deelt.

1

In de praktijk

Lees hoe onze gebruikers op het gebied van civiel werken met de app.

Bekijk alle cases