Ben je opdrachtgever of opdrachtnemer op het terrein van groen?

Gemeenten beheren veel bomen. Het beheer bestaat uit goede zorg voor bomen. Dat betekent op tijd snoeien en rooien en regelmatig controleren op ziektes en onveilige situaties.

 

Verplaatsen en kappen van bomen

Door woningbouw, herinrichting van straten, ziekte of een onveilige situatie moeten er bomen gekapt of verplaatst worden. Voor elke gekapte boom plant de gemeente een nieuwe boom. Dit hoeft niet op dezelfde plek te zijn. Al met al best veel werk dat bestaat uit rooien, groeiplaats verbetering en planten. Vaak uitgevoerd door aannemers in samenwerking met toezichthouders groen.

 

Samenwerken

In het groen werken betekent dat je constant samenwerkt met uitvoerende partijen, bijvoorbeeld aannemers of overheden. Of misschien werk je als gemeente wel integraal?  Controleren of toezichthouden of de werkzaamheden uitgevoerd worden volgens het gegunde contract middels een opleveringscontrole is dan belangrijk. En hoe de afspraken luiden, bijvoorbeeld: Waar staat de keet?

 

Ingewikkelde software?

Is het vastleggen van groenzaken met je ERP Systeem of assetmanagement systeem te ingewikkeld of niet aan te passen voor rooien van bomen, stronken verwijderen, groeiplaatsen verbeteren en herplanten? Welk plantmateriaal is er gebruikt? Is er nazorg nodig? Hebben we de juiste grond gebruikt?

Makkelijk & Flexibel

Om data te verzamelen die voor jouw groen proces van belang zijn, kun je met de Werktools software zelf lijsten van kenmerken samenstellen. Of het nu gaat om het teelaarde, bomenzand toevoegen of opbrekingen beton straatwerk.

1

groen, groenbeheer, vakgebied, Projecten, nul meting, nulmeting, toezicht op project, oplevering, overdracht, beheer, schouwen, melden afwijking, melding schade, aannemer, beheerder voor schouwpunten, beheerder meldingen, controle, aannemer, inventariseren werk, uitvoeren werk, afmelden werk, opleveren werk, uav, afwijkingen, raw, uav/raw

Rapporteren & Communiceren

In een mum van tijd maak jij rapporteren die je kunt delen.

Er zijn verschillende formaten zoals PDF, Excel, Word en een deelbare link.

Je bepaalt zelf met wie je de informatie intern en extern deelt.

1

groen, afdeling groen, groenbeheer, rooien, kappen, planten, registreren, vastleggen, beeldkwaliteit

In de praktijk

Lees hoe onze gebruikers op het gebied van groen werken met de app.

Bekijk alle cases