Organisatie

WERKTOOLS is een Nederlands software bedrijf dat cloud applicaties en diensten ontwikkelt en levert voor de industrie en overheid. Onze focus is de behoefte van de technische buitenwerker zoals monteurs, uitvoerders, beheerders, opzichters, kwaliteit- en veiligheidskundigen. Met Werktools kan de buitenwerker beter bijhouden wat hij heeft gedaan en moet doen, beter afstemmen met collega’s op kantoor en (onder-) aannemers en beter rapporteren aan klanten.

Werktools heeft zich vanaf het begin gericht op het leveren van krachtige, bijzonder gebruikersvriendelijke maar ook betaalbare apps waar gebruikers enthousiast van worden en waarmee bedrijven met minder moeite aan hun kwaliteit en veiligheidsnormen kunnen voldoen.

Mooi, makkelijk digitaal gereedschap die werkers helpt in hun kracht zet en hen ook betrekt bij kwaliteit en veiligheid.

Visie

WERKTOOLS  gelooft dat uitvoerenden zoals monteurs, uitvoerders, opzichters veel meer kunnen dan wat ze nu doen; wij geloven dat zij veel effectiever en met meer plezier kunnen werken aan resultaten waar zij trots op kunnen zijn als zij dat doen waar ze goed in zijn en minder werk aan administratie hoeven te besteden en als zij zich ‘mede-eigenaar’ voelen van de infrastructuur, gebouwen of installaties waar ze aan werken.

WERKTOOLS maakt dan ook applicaties om de administratieve lasten te verlagen en om te zorgen dat de uitvoerende zich als mede-eigenaar kunnen gedragen. Het zijn ook extreem eenvoudige Apps waar uitvoerenden, zelfs in de hectiek van het werk, mee kunnen werken.

Werktools werkt samen met de uitvoerenden om met hen de oplossingen te ontwikkelen die zij nodig hebben en willen gebruiken om mooie resultaten te produceren. En met de leidinggevenden werken wij samen om ook het werkproces, de registratie van de uitvoering en de opvolging van bijzonderheden voor hen inzichtelijk te maken.

Door een betere registratie, verslaglegging en afstemming worden verkeerde aannames voorkomen en worden problemen eerder zichtbaar waardoor men eerder, sneller en beter kan bijsturen. Dat verbetert kwaliteit, vermindert verspilling en bespaart kosten.

Wij willen dat iedereen onze software kan gebruiken; we maken het daarom voor iedereen makkelijk om de apps te kunnen kopen, implementeren, gebruiken en beheren. Mooi makkelijk van Werktools.

Uitgangspunten

We werken volgens onderstaande principes.

 • We ontwikkelen oplossingen altijd samen met de mensen die de oplossing gaan gebruiken.
 • We ontwikkelen niet alleen de software maar ook methodes om de software makkelijk in te voeren en te beheren.
 • We vertalen complexe problemen naar eenvoudige oplossingen.
 • We maken standaard oplossingen die kunnen worden ingericht naar de behoefte van de klant.
 • We leveren abonnementen op een online dienst, klanten hebben alleen mobiele en desktop computers nodig
 • We starten altijd eenvoudig, met een aanpak die past bij de organisatie.
 • De oplossing biedt ondersteuning voor meerdere talen.
 • In onze oplossing staat de API centraal waardoor integraties met ICT systemen mogelijk zijn.
 • We stellen de hoogste eisen aan de privacy van de gebruikers.
 • We hanteren een informatiebeveiligingsbeleid volgens ISO27001.
 • We hosten in NL en Europa i.c.m. juiste beveiligingsmaatregelen.

Diensten

API, websites en mobiele apps

We leveren een continue online dienst met mobiele apps en websites op basis van een abonnement. Er gelden gebruiksvoorwaarden om deze dienst te kunnen gebruiken. Het is mogelijk om een Service Level af te sluiten.

We hebben veel aandacht voor informatiebeveiliging. Daarom is onze organisatie en dienstverlening ingericht volgens principes van ISO 27001.

 

Consultancy, implementatie en training

Om het gebruik van onze dienst goed te laten aansluiten op de bestaande organisatie leveren we ook consultancy en implementatie diensten op het gebied van procesverbetering en vormen van het draagvlak voor de nieuwe oplossing

Om onze klanten te helpen om werktools in te voeren, verzorgen we training en/of ondersteuning voor train de trainer aanpak.

 

Ontwikkeling, integraties en customisaties

Software is nooit af, en er zijn altijd verbeteringen mogelijk. Ook moet software vaak kunnen communiceren met bestaande toepassingen. Daarvoor ontwikkelen we software op afspraak en op verzoek om standaard uitbreidingen of customisaties mogelijk te maken.

Neem contact op met Paul de Vries om te bespreken hoe deze diensten van pas kunnen komen in jouw bedrijf.

Partners

Netwerk

Met de volgende partijen vergroten we ons netwerk.

Werktools werkt samen met PORTXL

 

Consultancy

Met de volgende partijen werken we samen bij klanten om meerwaarde te leveren.

Werktools werkt samen met Scaves

 

VISI Integratie

Met de volgende VISI software leveranciers integreren we onze software.

Werktools werkt samen met AlfaMail - visiWerktools werkt samen met AlfaMail

 

Certificering

De volgende partijen helpen ons op het gebied van ISO27001 en pentesten.


 

Technologie

De volgende partijen zorgen voor data center en infrastructuur van onze cloud diensten.