Het regiokantoor Amsterdam – Utrecht van KWS Infra is gestart met de Werktools rapportage tool voor uitvoering. Een projectleider van deze aannemer gaf groen licht voor de invoering na een succesvolle pilot met de app van Werktools. De Uitvoering app is speciaal gemaakt voor de registratie, rapportage en afstemming van werk bij de uitvoering, beheer, service en onderhoud.

Rapportage tool voor uitvoering

De app maakt het makkelijker voor uitvoerders en hun mensen om snel buiten met foto’s en spraakberichten de voortgang, kosten en bijzonderheden vast te leggen. De Werkvoorbereiders en Projectleiders krijgen daarmee een beter beeld van de uitvoering, kunnen makkelijk Weekrapporten opstellen en makkelijker materieel, materiaal en personeelskosten factureren. Hierdoor bespaart de aannemer veel tijd en vergeet men minder snel om werk in rekening te brengen.

KWS zag hoe dit bij het Ingenieursbureau van Amsterdam werkte en raakte gecharmeerd van het gemak van de app. Het blijkt veel makkelijker om met deze app mooie professionele rapporten te maken. Want fotos in Excel opnemen, dat gaat niet zo lekker. Zo houdt de Projectleider goed en makkelijk contact met zijn opdrachtgevers. Openheid en communicatie worden steeds belangrijker in dit vakgebied. Zo voldoen ze ook meteen aan de bestekeisen en UAV.